Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1840 – ΣΕΡΒΙΑ 1893).(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Ο Λιβαδιώτης Ήρωας Ιατρός της επανάστασης του Ολύμπου το 1878


   
     Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 , ώρα 10:30 π.μ., πραγματοποιήθηκε στο Ζάννειο Μορφωτικό Κέντρο Λιβαδίου εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ιατρού Αθανάσιου Αστερίου . Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από Λιβαδιώτες γονείς , σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι , διέμεινε και παντρεύτηκε στο Λιβάδι , ενώ τα τελευταία 15 χρόνια  της ζωής του εγκαταστάθηκε στα Σέρβια όπου και απέκτησε οικογένεια. Απεβίωσε και τάφηκε στα Σέρβια.
    




     Ομιλητές ήταν οι :
               ·         Θωμάς Αστερίου - τρισέγγονο του Αθανασίου Αστερίου.
               ·         Νίκος Παπαθεοδώρου - ιατρός  / ιστορικός ερευνητής.
               ·         Κώστας Σπανός - συγγραφέας / ιστορικός ερευνητής.
               ·         Σωτήρης Μασταγκάς - συγγραφέας / ιστορικός ερευνητής.
     Παρεμβάσεις έκαναν οι :
               ·         Νίκος Μπουκουβάλας - χημικός / ιστορικός ερευνητής.
               ·         Γεώργιος Ράπτης – φιλόλογος / συγγραφέας.
   
  Παρόντα ήταν και τρία δισέγγονα του Αστερίου , οι Αθανάσιος , Κώστας και Νίκος. Συντονίστρια ήταν η Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη - δημοσιογράφος ΕΡΤ.
   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λαρίσης  Γιώργος  Κατσιαντώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Αντώνης Μπίσμπας , ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου Γιώργος Γκατζούνης , η πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου Φανή Σούρδη , πολλοί Λιβαδιώτες και επισκέπτες.
    Τη διοργάνωση είχαν : o Δήμος Ελασσόνας , η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου , ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου Γεωργάκης  Ολύμπιος και ο Όμιλος Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας.
 Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης.
Φωτογραφία με τους ομιλητές της εκδήλωσης και τους απογόνους του Αθανασίου Αστερίου.
 

2 σχόλια:

  1. Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τους απογόνους του Αθανάσιου Αστερίου, καθώς εγώ ως μέλος της οικογένειας τρισέγγονος του δεν αναγνωρίζω κανέναν απο αυτούς. Ονομάζομαι Αλέξιος Οικονόμου και είμαι δισσέγγονος του γιού του Λύσανδρου Δημητριάδη.

    Αλέξιος Οικονόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τηλέφωνο μου ειναι 6972897284. Νικος Μπουκουβάλας - Σέρβια. Στο βίντεο ομιλώ μετά το 1:06:28. Θα χαρώ να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή